Tuesday, 31 March 2015

Cum se monteaza plasele de tantari tip rulou ?Plasele de tip rulou sunt facute special pentru cei care nu isi doresc sa le demonteze pe timp de iarna, asa cum se intampla cu cele cu balamale. Asadar, sunt o alternativa mult mai practica, dar si una care necesita mai mult timp de montare, fiind nevoie, asa cum era de asteptat,  de interventia unui specialist pentru acest proces.
In primul rand, plasele de tip rulou sunt unele ceva mai complexe decat modelele simple si, de aceea, este nevoie de interventia unui specialist in montarea lor. Acestea sunt alcatuite dintr-o caseta care se plaseaza in partea superioara a ferestrei, caseta in care se va strange plasa, atunci cand aceasta este trasa. Caseta este elementul definitoriu, deoarece ea pastreaza plasa in siguranta fata de zapada, vant si ploaie. Caseta poate fi plasata in interiorul sau exteriorul ferestrei, in functie de dorintele proprietarului.
Plasa este insa una clasica, asemanatoare cu cea de la modelele cu balamale. In partea de jos este insotita de niste perii, care ii confera o inchidere ermetica. Este actionata cu snur. Trebuie stiut faptul ca acest tip de plasa este singurul care se potriveste cu rulourile exterioare de protectie, asa ca, daca aveti deja montate unele, apelati doar la plasa cu rulou.
Asadar, este ceva mai complicat sa se monteze astfel de plase. Caseta trebuie fixata in partea de sus a geamului si pentru asta este nevoie de o bormasina pentru a se da gauri in perete. Se face si un pic de mizerie in casa dar, din fericire, nu va mai fi nevoie sa se demonteze plasele in fiecare iarna.
Sinele laterale pe care plasa trebuie sa urce sau sa coboare se fixeaza si ele tot prin niste suruburi, asa ca va fi nou nevoie de bormasina. In final, la baza cadrului si, implicit a plasei, se monteaza o terminatie speciala, in care plasa se imobilizeaza atunci cand aceasta este desfasurata in totalitate.
Desi necesita mai multa munca decat in cazul montarii unor plase cu balamale, plasele de tip rulou au marele avantaj ca raman montate pe tot parcursul anului. Caseta le protejeaza pe timpul iernii, asa ca nu este nevoie ca acest proces sa se faca doar foarte rar. Iar daca plasele sunt ingrijite si actionate cu grija, riscul ca acestea sa se deterioreze intr-un timp scurt devine unul foarte scazut. Asadar, efortul nu este unul foarte mare, iar utilitatea plaselor este insemnata, montarea lor meritand din toate punctele de vedere.

No comments:

Post a Comment