Tuesday, 31 March 2015

Sfaturi pentru ingrijirea plaselor impotriva tantarilor

De ani de zile plasele impotriva tantarilor sunt cele mai simple metode de a-ti proteja casa impotriva insectelor. Si odata cu aparitia geamurilor termopan, acestea au avansat si ele. Asa incat, astazi, avem parte de trei tipuri principale de plase: cu balamale, de tip rulou si plisse. Insa, doar simpla montare a acestora nu este de ajuns pentru a-ti garanta o utilizare indelungata si la standardele de calitate pe care ti le-ai putea dori.
Asadar, este nevoie de un proces responsabil de ingrijire a plaselor, pentru ca perioada lor de viata sa fie prelungita pentru un timp cat mai indelungat.
Plasele care au nevoie de cea mai multa atentie sunt cele cu balamale. Asta pentru ca, pe timp de iarna, plasele pot fi cu usurinta afectate de ger, de vant si de zapada si, in consecinta, stricate. Este nevoie ca ele sa fie demontate in apropierea iernii pentru a fi astfel ferite de intemperii, urmand a fi montate din nou primavara. Celelalte doua tipuri de plase sunt protejate in timpul anotimului rece si nu pot fi demontate cu atat de mare usurinta, de altfel nefiind nevoie de asa ceva. Asta nu inseamna insa ca proprietarul nu trebuie sa aiba grija de ele.
Plasele de tip rulou sunt actionate cu ajutorul unui siret, asa ca acesta trebuie cat de cat protejat pentru a nu se rupe. Nu trebuie sa se traga foarte tare de el si, daca se evita acest lucru, nu ar trebui sa intervina nicio problema. Pe de alta parte, plasele plisse sunt mai rezistente si modul lor de actionare (precum o usa glisanta) le expune la mult mai putine pericole.
Ingrijirea plaselor se realizeaza insa aproximativ la fel pentru toate tipurile de plase. Acestea sunt cele mai afectate de depunerile de praf, care pot impiedica aerul sa circule. Pentru acestea, cea mai buna solutie este stergerea plaselor cu un burete umed la perioade regulate. Uscarea se face natural, asa ca nu trebuie sa interveniti. O modalitate alternativa este utilizarea unui aspirator, dar folosirea buretelui este una mult mai facila. Deoarece ele se si demonteaza, plasele cu balamale pot fi spalate si in cada, mai ales daca acestea sunt foarte murdare.
Asadar, nu este greu deloc sa intretii plasele impotriva insectelor, pentru a le asigura acestora o perioada de utilizare cat mai indelungata. Spalarea se face cu usurinta si doar un singur tip de plase, cel cu balamale, trebuie demontat pe timpul iernii.

Cum se monteaza plasele de tantari tip rulou ?



Plasele de tip rulou sunt facute special pentru cei care nu isi doresc sa le demonteze pe timp de iarna, asa cum se intampla cu cele cu balamale. Asadar, sunt o alternativa mult mai practica, dar si una care necesita mai mult timp de montare, fiind nevoie, asa cum era de asteptat,  de interventia unui specialist pentru acest proces.
In primul rand, plasele de tip rulou sunt unele ceva mai complexe decat modelele simple si, de aceea, este nevoie de interventia unui specialist in montarea lor. Acestea sunt alcatuite dintr-o caseta care se plaseaza in partea superioara a ferestrei, caseta in care se va strange plasa, atunci cand aceasta este trasa. Caseta este elementul definitoriu, deoarece ea pastreaza plasa in siguranta fata de zapada, vant si ploaie. Caseta poate fi plasata in interiorul sau exteriorul ferestrei, in functie de dorintele proprietarului.
Plasa este insa una clasica, asemanatoare cu cea de la modelele cu balamale. In partea de jos este insotita de niste perii, care ii confera o inchidere ermetica. Este actionata cu snur. Trebuie stiut faptul ca acest tip de plasa este singurul care se potriveste cu rulourile exterioare de protectie, asa ca, daca aveti deja montate unele, apelati doar la plasa cu rulou.
Asadar, este ceva mai complicat sa se monteze astfel de plase. Caseta trebuie fixata in partea de sus a geamului si pentru asta este nevoie de o bormasina pentru a se da gauri in perete. Se face si un pic de mizerie in casa dar, din fericire, nu va mai fi nevoie sa se demonteze plasele in fiecare iarna.
Sinele laterale pe care plasa trebuie sa urce sau sa coboare se fixeaza si ele tot prin niste suruburi, asa ca va fi nou nevoie de bormasina. In final, la baza cadrului si, implicit a plasei, se monteaza o terminatie speciala, in care plasa se imobilizeaza atunci cand aceasta este desfasurata in totalitate.
Desi necesita mai multa munca decat in cazul montarii unor plase cu balamale, plasele de tip rulou au marele avantaj ca raman montate pe tot parcursul anului. Caseta le protejeaza pe timpul iernii, asa ca nu este nevoie ca acest proces sa se faca doar foarte rar. Iar daca plasele sunt ingrijite si actionate cu grija, riscul ca acestea sa se deterioreze intr-un timp scurt devine unul foarte scazut. Asadar, efortul nu este unul foarte mare, iar utilitatea plaselor este insemnata, montarea lor meritand din toate punctele de vedere.

Cum se monteaza plasele cu balamale ?



Plase tantari cu balamale
Plasele de tantari cu balamale sunt cele mai comune tipuri de plase impotriva insectelor, asa ca acestea sunt si cele mai intalnite la case sau apartamente. Un alt argument pentru aceasta este insa si usurinta cu care ele se pot monta, nefiind nevoie de interventia unui specialist, procesul putand fi realizat chiar si de catre proprietarul locuintei. Pe de alta parte insa, trebuie stiut si ca pe timpul iernii este recomandat ca acestea sa fie demontate, pentru a putea fi ferite de frig si de zapada. Asadar, cel mai probabil este ca ele sa trebuiasca montate in fiecare an.
Montarea in sine nu este nici pe departe chiar atat de dificila, fiind nevoie sa fie luate cateva masuri preliminare de precautie, in functie de cativa indicatori. Fiecare material pentru ferestre este unic si are propriul sau mod de constructie, asa ca exista posibilitatea ca montarea sa difere de la un material la altul. Luati acest lucru in considerare si asigurati-va ca aveti un spatiu de cel putin 1 cm pentru suportul balamalelor si a cadrului plasei. Apoi, geamurile duble pot pune si ele probleme, in acest caz fiind nevoie de un spatiu chiar mai mare pentru fixarea plaselor.
In aparenta, montarea plaselor impotriva insectelor este una simpla si daca umblati cu grija si aveti un minim de cunostinte, nici nu ar avea de ce sa nu fie asa. Primul pas este reprezentat de fixarea pe geam (sau usa, dupa caz) a celor doua sau trei balamale. Apoi se fixeaza si rama impreuna cu sistemul de inchidere a plasei. Atat pe rama cat si pe geam se vor gasi astfel doua piese care trebuiesc cuplate pentru a finaliza montarea. Dupa ce se realizeaza si acest lucru (prin fortare, dar nu foarte intensa, sau prin magnet, asa cum este pravazut la unele modele), se poate spune ca plasele sunt montate.
La venirea iernii insa, este nevoie ca plasele sa fie demontate pentru a fi ferite de intemperii. Nici procesul invers nu este unul foarte complicat, incepandu-se cu decuplarea ramei de geam si terminandu-se cu scoaterea balamalelor. Partea negativa este aceea ca procesul trebuie sa fie repetat in fiecare an, asa ca, daca va doriti, puteti apela la niste plase tantari cu rulou. Acestea sunt montate permanent, insa este nevoie de un specialist, interventia fiind una mai dificila.
Cu toate acestea, plasele cu balama sunt alternativa mai ieftina si inca sunt preferate de majoritatea cumparatorilor.

Sunday, 22 March 2015

Plase tantari cu balamale

Plasele de tantari cu balamale sunt modelul clasic, cu prindere in balamale si deschidere spre exterior cu ajutorul unui maner cu design discret. Sita este realizata din fibra de sticla ignifuga, fixata pe o rama din aluminiu. Stabilitatea este data de coltari.

 

Caracteristici

1.   Se monteaza atat la ferestre, cat si la usi.
2.   Model clasic de plasa, cea mai simpla modalitate de montaj cu cea mai usoara actionare.
3.   Sita este fabricata din fibra de sticla ignifuga, cu ochiuri fine.
4.   Sita este fixata pe un cadru din aluminiu extrudat vopsit in camp electrostatic, cu prindere in
      balamale si fixare in coltari.
5.   Montare/Demontare usoara.
6.   Pot avea dimensiuni mari, cu lungimi de pana la 1500 mm si inaltimi de pana la 2500 mm.
7.   Se pot monta pe orice tip de tamplarie PVC
8.  Gama larga de culori.